Hlavní obsah

Čeští autokrosaři opět ovládli závod ME v Nové Pace

Čeští autokrosaři opět ovládli závod mistrovství Evropy v Nové Pace. V Mecce tohoto motoristického sportu pošesté za sebou vyhráli dvě ze tří hlavních kategorií. Mezi takzvanými plechovými auty, v divizi 1, byl nejlepší Václav Fejfar, slabší buggyny ovládl Ondřej Musil.

Článek

Pouze v královské divizi 3, buggyn s obsahem do 4000 ccm, se domácí reprezentanti museli sklonit před uměním Terryho Callaghana z Nizozemska, jenž porazil nakonec druhého Petra Bartoše a ukončil tak jeho sérii pěti evropských výher ve Štikovské rokli.

Nejúspěšnější byla z českého pohledu divize 3A do 1600 ccm, ve které doprovodil Musila, jenž si díky čtvrté výhře v sezoně v ME upevnil pozici lídra průběžného pořadí, na stupně vítězů druhý Tomáš Pospíšilík. Čtvrtý byl úřadující kontinentální šampion Ladislav Hanák.

Dvojnásobné zastoupení měla pořadatelská země i mezi nejlepší trojicí divize 1, ve které byl Jan Bartoš třetí. Dlouhodobě nejlepší český jezdec Ladislav Brožek byl pátý, průběžně se však udržel na druhém místě. Fejfar, jemuž nevyšel vstup do sezony, je sedmý.

Mezi silnějšími buggynami měli sice Češi pět zástupců v desetičlenném finále a dva z nich stáli na startu v první řadě, na medailové pozice se však prosadil jen Petr Bartoš. Callaghana doprovodil na stupně vítězů krajan Glen van Rosmalen.

Evropský šampionát pokračuje šestým závodem 21. a 22. srpna v Přerově.

Reklama

Související témata: