Hlavní obsah

Lacko se poprvé v sezóně ME tahačů prosadil na stupně vítězů

SMOLENSK

Oba čeští jezdci se prosadili na stupně vítězů v pátém podniku mistrovství Evropy tahačů, které se poprvé jelo na ruské půdě ve Smolensku. V prvním dnešním závodě skončil na třetím místě David Vršecký s buggyrou, v závodě s handicapem pak obsadil druhou příčku Adam Lacko, který se prosadil mezi nejlepší trojici poprvé v sezóně.

Foto: BPA

Adam Lacko se svým tahačem MAN.

Článek

"Mám samozřejmě radost. Na bednu jsem čekal hodně dlouho. Věřím, že přijdou další úspěchy," řekl Lacko.

Vršecký dojel ve druhém závodu pátý a po zisku 18 bodů má v průběžném pořadí dál ztrátu 30 bodů na třetí pozici.

V druhé jízdě připravila úřadujícího šampiona o lepší výsledek kolize s někdejším stájovým kolegou Švýcarem Markusem Bösigerem. "Hned po startu jsem šel přes tři jezdce a nalepil se za Markuse. Pak jsme se do sebe nějak zahákli a rázem jsem byl osmý," popisoval Vršecký. "Teď si říkám, že jsem mohl s útokem kolo počkat. Ale takový je už náš sport, člověk se musí rozhodnout během zlomku sekundy. Naštěstí se mi podařilo předjet další tři jezdce," uvedl.

Se svým vystoupením na okruhu, který postavil slavný německý návrhář Herman Tilke, byl spokojený. "Je hodně technický, s řadou krátkých akcelerací, což by mi mělo vyhovovat. A tak se stalo. V obou závodech jsem zajel nejrychlejší kola," prohlásil Vršecký.

Pátý podnik ME tahačů ve Smolensku (Rusko):
První závod: 1. Albacete (Šp./MAN) 26:37,16, 2. Hahn (Něm./MAN) -2,04, 3. Vršecký (ČR/Buggyra) -2,42, ...6. Lacko (ČR/MAN) -24,06.
Druhý závod: 1. Hahn 27:14,36, 2. Lacko -5,08, 3. Östreich (Něm./Renault) -7,41, ...5. Vršecký -9,72.
Průběžné pořadí ME: 1. Albacete 211 bodů, 2. Hahn 167, 3. Bösiger (Švýc./Renault) 160, 4. Vršecký 130, ...7. Lacko 67.

Reklama

Související témata: