Hlavní obsah

Děsivá nehoda v USA. Off-road vylétl z trati a zabil osm diváků

LUCERNE VALLEY

Tragický průběh měl sobotní závod off-roadů v americké Kalifornii. Jeden z nich vylétl ve vysoké rychlosti mimo trať a zabil osm přihlížejících, dvanáct dalších lidí bylo zraněno, někteří jsou ve vážném stavu v nemocnici. Samotný řidič nebyl zraněn, z místa ale musel prchnout před rozzuřeným davem.

Foto: Francis Specker, ČTK/AP

Lidé se snaží vrátit na kola vůz, který se vymkl řidiči z kontroly a vlétl mezi diváky.

Článek

„Auto bylo mezi prvními, sledoval jsem ho ve vzduchu, a pak se otočil, abych viděl další vozy. Náhle jsem zaslechl řev a křik,“ uvedl svědek nehody, fotograf David Conklin. Popsal také otřesnou krvavou scénu, která po nehodě následovala. „Pod vozem ležel rozdrcený člověk, v kaluži krve ležela žena s ošklivým zraněním na hlavě...“

Na místě zasahovalo sedm vozů záchranky a deset vrtulníků, které odvážely zraněné do nemocnice. Policie již celý případ vyšetřuje.

Závod se odehrál ve městě Lucerne Valley v Mohavské poušti, asi 160 kilometrů východně od Los Angeles. Závody jsou proslulé tím, že během nich diváci prakticky nemají omezený pohyb okolo trati. Závod je velmi populární, chodí na něj desítky tisíc diváků. Benevolentní pravidla se jim však nyní stala osudnými.

Reklama