Hlavní obsah

Lacko dojel v závodu ME tahačů v Mostu druhý

MOST

Adam Lacko se druhým místem postaral o nejlepší výsledek českých jezdců v závodech mistrovství Evropy tahačů na okruhu v Mostu. Úřadující šampion David Vršecký v úvodním nedělním závodu nedojel, v následné jízdě s handicapem skončil sedmý.

Foto: BPA

Adam Lacko se svým tahačem MAN.

Článek

Do druhého závodu startoval Lacko z první řady a za velkých ovací publika se v první zatáčce dostal na vedoucí pozici. V závěru úvodního kola Lacka předjel Brit Levett a domácí jezdec pak už druhou pozici udržel i přes potíže s brzdami.

"Bojoval jsem s tímto problémem, z čehož těžil Albacete a dojížděl mě. Naštěstí to vyšlo a získal jsem na domácí půdě druhé místo. Jsem spokojený, je to super," uvedl Lacko.

Zatímco Lacko v Mostu vyrovnal své nejlepší letošní umístění ze Smolenska, Vršecký se na stupně vítězů na domácím okruhu ani jednou neprobojoval. Pohárový závod pro něj totiž kvůli poruše skončil už v druhém kole.

"Po tréninku se mi nezdála spojka, nakonec explodoval kardan. Mám něco za sebou, z podobných situací se rozhodně nehroutím. Je mi to líto především kvůli divákům, kteří nás přijeli podpořit," řekl Vršecký novinářům.

V závodu s handicapem se z poslední řady probil na sedmé místo, šest kol pak sváděl líté boje s loňským stájovým druhem Bösigerem. "Jak viděli diváci, pojali jsme s Markusem boj o bod velmi prestižně. Je to ale dobrý jezdec, neudělal chybu a nakonec dojel přede mnou," uvedl Vršecký.

V průběžném pořadí šampionátu klesl obhájce titulu po nepovedeném mosteckém víkendu na pátou pozici. "Do konce šampionátu zbývají tři závody. Budu bojovat. Ostatně nic jiného mi ani nezbývá," dodal Vršecký.

Šestý podnik ME tahačů v Mostu:
Třetí závod: 1. Bösiger (Švýc./Renault) 22:55,67, 2. Östreich (Něm./Renault) -0,38, 3. Albacete (Šp./MAN) -1,74, 4. Hahn (Něm./MAN) -7,19, 5. Levett (Brit./MAN) -7,41, ...7. Lacko (ČR/MAN) -10,74, Vršecký (ČR/Buggyra) nedokončil.
Čtvrtý závod: 1. Levett 22:52,54, 2. Lacko -6,16, 3. Albacete -6,78, 4. Östreich -9,11, 5. Hahn -14,17, ...7. Vršecký -56,12.
Průběžné pořadí ME: 1. Albacete 263, 2. Hahn 227, 3. Bösiger 221, 4. Östreich 171, 5. Vršecký 167, 6. Levett 143, 7. Lacko 105.

Reklama