Hlavní obsah

Albacete má na dosah třetí evropský titul v závodech tahačů

LE MANS

Španěl Antonio Albacete dnes nevyužil možnost stát se v předstihu mistrem Evropy v závodech tahačů, svůj třetí titul má ale po víkendu v Le Mans na dosah. Jeho náskok před závěrečným závodem ve španělské Jaramě činí 57 bodů a k mání jich bude o prvním říjnovém víkendu maximálně šedesát. Dvojnásobný evropský šampion Albacete k sobotním dvěma druhým místům přidal dnes další, ale v závěrečném závodě s handicapem dojel až pátý.

Článek

Mimo stupně vítězů zůstali dokonce po celý víkend oba čeští piloti. Loňský šampion David Vršecký s buggyrou po sobotě bez bodu startoval s prakticky novým vozem. Po šestém místě v měřeném tréninku dobře odstartoval, ale čtvrtou pozici neuhájil a skončil šestý. "Splnil jsem hlavní cíl, kterým bylo dojet na bodech. Všichni v týmu tvrdě pracují a určitě si nezasloužili třetí nulu v řadě," řekl Vršecký.

V jízdě s hendikepem naopak start nezvládl a musel se spokojit s osmým místem. "Pokaždé to nevyjde. Vzhledem ke včerejšku jsem rád, že jsem dnes dokončil oba závody," dodal Vršecký, pátý muž celkové klasifikace.

Adam Lacko s vozem MAN nezopakoval sobotní výsledky a vybojoval pět bodů za osmé a deváté místo. Celkově je sedmý.

Reklama