Hlavní obsah

VIDEO: Hrůzostrašná havárie v Silverstone - auto do šrotu, pilotka zdravá

Hrůzostrašnou havárii zažil britský okruh Silverstone. Belgičanka Caroline Grifnéeová tu mimoděk připomněla, proč se jezdcům závodních vozů říká piloti a také to, že zdejší trať postavili v areálu starého vojenského letiště. Zkrátka její let stál zato. Na konci toho všeho bylo zcela zničené auto, ale zcela zdravá pilotka.

Foto: archiv, Sport.cz

Caroline Grifnéeová, belgická automobilová závodnice

Článek

V první jízdě série Eurocap Mégane Trophy jela těsně za kolegou z týmu Boutsen Energii Racing a ve velké rychlosti si v mírné levotočivé zatáčce ve velké rychlosti škrtla o obrubník. Následoval kolotoč panna-orel - celkem pětkrát se svým renaultem obrátila, než přistála na kolech mimo závodní dráhu.

Divákům se zastavil dech a s napětím čekali, jak mladá Belgičanka dopadne. Najednou se ale všem ulevilo. Ještě před příjezdem záchranné čety se sama vysoukala z vraku. Ale co to? První nejisté kroky nevěstí nic dobrého...Záhy se všechno vysvětluje: při vystupování z vozu měla Caroline jediný problém, nejspíš v šoku zapomněla odpojit bezpečnostní lanko, připnuté na přilbu.

Podle lékařské zprávy se při divokém letu kousla do rtu a na krk spíše s preventivních důvodů dostala ortopedický kolárek. Její vůz však skončil totálně rozšrotovaný a Caroline tak nemohla do další rozjížďky nastoupit.

Reklama