Hlavní obsah

Charouz závodil se svými syny ve vítězném týmu

BRNO

Podnikatel, manažer a jezdec Antonín Charouz (56) si v sobotu na brněnském autodromu splnil velký krásný sen. V týmu Cars.cz Charouz Racing bojoval v šestihodinovém Epilogu společně se svými syny Janem (23) a Petrem (19) o svůj 43. mistrovský titul v domácím šampionátu na okruzích.

Foto: www.bpa.cz

Antonín Charouz se svými syny

Článek

Za volanty vozů MercedesBenz C-Klasse AMG se s rodinnou posádkou A. Charouze střídali ještě Adam Lacko, Tomáš Kostka a Rakušan Lukas Lichtner Hoyer. Oba vozy projely cílem na prvním a druhém místě.

„Je to pro mě splnění velkého snu. Nikdy předtím jsme se v jednom týmu spolu nesešli. Určitě je příjemné sledovat na vlastní oči, jak závodí synové, a být do dění navíc vtažen jako závodník a člen úspěšného týmu,“ říkal Právu spokojeně Antonín Charouz.

Svoji rekordní sbírku titulů uzavřel na čísle 43. „Hovořilo se o čtyřiačtyřiceti titulech, ale pečlivě jsme to přepočítali a došli jsme k číslu 43. To je taky konečné! Už o žádný bojovat nebudu. Nevylučuji, že se ještě svezu v nějakém závodě nebo při testech, určitě mě budou svrbět ruce. Ale v žádném seriálu už startovat nebudu. Spojit závodění s další prací je časově náročné. Kolem závodních aut se budu dál pohybovat jako manažer a otec dvou závodníků,“ dodal.

Co do počtu titulů je zřejmě nepřekonatelný. Na stupních vítězů stál i v evropských závodech do vrchu. Ve více než třicetileté kariéře startoval v 553 závodech, 286 jich vyhrál a na pódiu stál 473krát.

Reklama