Hlavní obsah

Enge s Turnerem skončili v premiérovém MS FIA GT1 čtvrtí

SAN LUIS

Český jezdec Tomáš Enge a jeho britský kolega Darren Turner obsadili s vozem Aston Martin DBR9 v konečném pořadí mistrovství světa FIA GT1 čtvrté místo. V závěrečném desátém podniku na argentinském okruhu Potrero de los Funes nedaleko San Luis vyšla posádka německé stáje Young Driver AMR bodově naprázdno a neudržela druhou příčku v celkovém pořadí.

Foto: bpa.com

Posádka týmu Young Driver AMR s vozem Aston Martin DBR9.

Článek

V bodované kvalifikaci skončili Enge s Turnerem desátí, v závodě pak ještě o pět míst klesli, protože motor jejich vozu ztrácel výkon. "Už jsme jen dokroužili do cíle, protože se s tím nedalo bojovat," uvedl český jezdec na svém webu. "Byla to pěkná a učební sezona. Vyhráli jsme v Silverstonu, kde nás diskvalifikovali, a na Nürburgringu. V Brně a Brasilii jsme skončili druzí, takže beru tuhle sezonu určitě pozitivně," dodal po premiérovém ročníku šampionátu FIA GT1.

Vítězi seriálu se stali Němec Michael Bartels a Ital Andrea Bertolini s maserati, kteří získali 138 bodů. Enge s Turnerem se ziskem 104 bodů zaostali jen o bod za třetím Francouzem Frédérikem Makowieckým.

Reklama