Hlavní obsah

Král dojel v GP2 ve sprintu v Abú Zabí druhý

Český jezdec Josef Král skončil ve druhém závodu asijské formulové série GP2 ve sprintu v Abú Zabí druhý za Stefanem Colettim z Monaka. Dvacetiletý závodník tím dosáhl svého nejlepšího výsledku v této soutěži. Předloni v listopadu dojel Král na stejném okruhu rovněž ve sprintu třetí.

Foto: archiv Josefa Krále

Josef Král

Článek

Král, který nově závodí za tým Arden International, zahájil seriál v pátek šestým místem v hlavním závodu. Díky tomu dnes vyrážel na trať z třetí příčky, kterou v závodě na 26 kol o jedno místo vylepšil poté, co Brit Sam Bird startující z druhé pozice nezvládl své auto a závod pro něj skončil.

Za Colettim zaostal Král o 2,629 sekundy. Druhou pozici uhájil před svým nedávným kolegou z týmu Super Nova Švédem Marcusem Ericssonem o 694 tisícin sekundy.

"Z výsledku mám pochopitelně obrovskou radost. Start mohl být malinko lepší, ale pak už jsem jel dobře a soustředil se na to, aby vydržely pneumatiky," uvedl Král v tiskové zprávě. "Bird přede mnou si je relativně rychle odepsal a měl problémy. Tlačil jsem na něj a on potom udělal chybu. Musel jsem si dávat pozor, protože tam se pokoušel útočit Ericsson," dodal český pilot.

V celkovém pořadí je Král čtvrtý se ziskem osmi bodů. Vede se 14 body Francouz Jules Bianchi, jenž v pátek vyhrál a ve sprintu byl čtvrtý. "Všichni se shodují, že letos je to nejnáročnější konkurence v historii seriálu. Nejde o žádnou přípravu na hlavní sezonu, závodí se naplno od začátku," uvedl Král.

Seriál pokračuje příští týden na okruhu v Bahrajnu.

První podnik asijské formulové série GP2 v Abú Zabí - sprint:
1. Coletti (Mon./Trident) 43:02,819, 2. Král (ČR/Arden International) -2,629, 3. Ericsson (Švéd./iSport International) -3,323.
Průběžné pořadí:
1. Bianchi (Fr./Lotus ART) 14, 2. Grosjean (Fr./DAMS) 10, 3. Ericsson 9, 4. Král 8.

Reklama

Související témata: