Hlavní obsah

Král byl po defektu v přeloženém závodu GP2 Asia v Imole třináctý

IMOLA

Třinácté místo obsadil český jezdec Josef Král v nadějně rozjetém závodě seriálu GP2 Asia v Imole. Po startu z šesté příčky se posunul dokonce na čtvrtou pozici, ale kvůli defektu předního kola bez kolize se soupeřem klesl dozadu. Na vítězného Francouze Romaina Grosjeana ztratil Král nakonec přes 55 sekund.

Článek

Po defektu strávil Král navzdory postupnému úniku vzduchu z pneumatiky na trati ještě dvě kola. Kdyby zajel do depa dříve než v šestém kole, musel by tam ještě jednou na povinnou zastávku v boxech. Navíc mu pak mechanici měnili všechna čtyři kola, ačkoli obvykle se mění pneumatiky jen na jedné nápravě, takže nabral další ztrátu.

"Start byl skvělý, závod výborně rozjetý, měl jsem radost. Ale pak přišel defekt pneumatiky, jehož přesnou příčinu ještě neznáme," uvedl v tiskové zprávě dvacetiletý jezdec týmu Arden International.

"Po zastávce jsem byl pomalý, protože auto se všemi novými koly je na tom s ovladatelností hůře, než kdybychom měnili kola jen na jedné nápravě jako ostatní. S tím prostě nešlo nic dělat. Před zítřejším závodem jsme od bodovaných příček hodně daleko, ale možné je všechno," konstatoval Král, který dojel v únoru v Abú Zabí druhý ve sprintu.

V průběžném pořadí je sedmý. Vede Grosjean a má blízko k celkovému prvenství, o kterém se rozhodne nakonec jen ve dvou podnicích. Dvakrát se mělo jet v Bahrajnu, ale kvůli politickým nepokojům v zemi byly tamní závody zrušeny a jednoho dílu šampionátu se ujala Imola.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články