Hlavní obsah

Vedle Engeho pojedou seriál MS vozů GT1 i Matzke a Janák

Český automobilový sport bude mít v úvodním závodě seriálu mistrovství světa vozů GT1 trojnásobné zastoupení. Vedle Tomáše Engeho budou v šampionátu startovat i Martin Matzke a Jiří Janák. Jednadvacetiletý Matzke podepsal smlouvu v týmu Belgian Racing a stal se nejmladším účastníkem seriálu. Janák bude hájit barvy týmu Swiss Racing.

Foto: Sport.cz

Tomáš Enge s vozem Aston Martin DBR9.

Článek

"Tým je velmi kvalitní, přátelský, se silným ekonomickým zázemím, což je v takto prestižním seriálu velmi důležité," pochvaloval si Matzke v oficiální tiskové zprávě po podpisu roční smlouvy.

Roudnický jezdec bude startovat s vozem Ford GT a jeho kolegou bude Srb Miloš Pavlovič. "Přál bych si dosáhnout skvělých výsledků v každém závodě seriálu a doufám, že se nám všem v týmu bude společná práce dařit," uvedl Matzke, který v minulé sezoně startoval v evropském šampionátu GT3.

Lamborghini pro Janáka 

Nečekanou nabídku dostal podle svých slov Janák, který pojede s vozem Lamborghini Murciélagos. "Nabídka přišla tak nečekaně, až jsem měl problém jí uvěřit. Že opravdu ten závod pojedu, jsem si uvědomil, až když mi přišly letenka a informace od týmu," přiznal Janák, který se na světové okruhy vrací po více než roční pauze.

První závod desetidílného seriálu se pojede již o tomto víkendu v Abú Zabí, na rozdíl od minulé sezóny není v kalendáři Brno.

Reklama