Hlavní obsah

Enge byl v úvodním závodě MS vozů GT1 šestý

ABÚ ZABÍ

Automobilový jezdec Tomáš Enge obsadil se svým týmovým kolegou Alexem Müllerem z Německa šesté místo v úvodním závodě mistrovství světa vozů GT1, který se konal v Abú Zabí. Z vítězství se radovala monacko-nizozemská dvojice Clivio Piccione, Stef Dusseldorp, za kterou posádka vozu Aston Martin zaostala o šestnáct sekund.

Foto: BPA

Vůz Aston Martin, s nímž Tomáš Enge nastupuje v mistrovství světa GT1.

Článek

Engeho s Müllerem o lepší výsledek připravila nehoda v kvalifikačním závodě, který pro libereckého jezdce ukončila kolize už v první zatáčce. Do hlavního závodu tak Müller odstartoval až ze sedmnácté pozice a v první polovině si polepšil na jedenácté místo. Enge se ve zbytku závodu posunul na šestou pozici.

"Určitě to mohlo být v Abú Zabí lepší, ale nakonec odtud odjíždíme s osmi body, což je více než v loňském roce," uvedl Enge na svých oficiálních internetových stránkách.

Ve Spojených arabských emirátech se představili i další dva čeští jezdci. Martin Matzke byl při své premiéře v MS společně s Milošem Pavlovičem ze Srbska dvanáctý, Jiří Janák a Švéd Max Nilsson byli klasifikováni jako patnáctí.

Mistrovství světa pokračuje druhým závodem 10. dubna na belgickém okruhu Zolder.

Závod mistrovství světa vozů GT1 v Abú Zabí:
1. Piccione, Dusseldorp (Mon., Niz./Aston Martin DB9) 1:00:02,053, 2. Dumbreck, Westbrook (Brit./Nissan GT-R) -0,474, 3. Winkelhock, Basseng (Něm./Lamborghini Murcielago 670) -14,539, ...6. Enge, Müller (ČR, Něm./Aston Martin DB9) -16,713, 12. Matzke, Pavlovič (ČR, Srb./Ford GT) -1:23,319, 15. Janák, Nilsson (ČR, Švéd./Lamborghini Murcielago) -7 kol.

Reklama

Související témata: