Hlavní obsah

Značka Praga se vrací do motoristického sportu, do motokár

Značka Praga se vrací na závodní okruhy, konkrétně do českých i mezinárodních motokárových soutěží. Šéf společnosti Praga Export Petr Ptáček majetkově vstoupil do italské firmy Intrepid vyrábějící motokáry a stroje pod hlavičkou Intrepid Praga nyní budou startovat v českém, evropském, ale i světovém šampionátu v hlavních kategoriích KZ1, KZ2 nebo KF3.

Foto: pro Sport.cz JOKA Racing Team

Ilustrační foto

Článek

"Plánů máme hodně, chceme jít do nejvyšších pater motorsportu. Už nyní spolupracujeme s formulí Abarth i s některými týmy ve formuli 1," uvedl italský majitel firmy Intrepid Mirco Sguerzoni na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Velké ambice potvrdil i Ptáček, který ale zatím o svých cílech veřejně mluvit nechce. "Určitě ale chceme Pragovku dostat na výsluní, aby to byla globálně známá značka," řekl Ptáček, který prozradil, že jeho firma plánuje v příštím roce vyrobit automobil Praga vlastní konstrukce.

Ani v tomto případě ale nechtěl být konkrétní. "Mohu jen prozradit, že by se mělo jednat o automobil, ve kterém by mohli v motoristické kariéře pokračovat mladí motokároví jezdci," uvedl Ptáček, který zároveň uvedl, že v roce 2012 představí Intrepid Praga i nový model motokáry.

V letošním roce budou s česko-italskými motokárami jezdit primárně dva týmy - Praga Sumaco tým a RF Kart Sport Club. V jejich barvách se představí například Lucie Panáčková, Adam Janouš, Jiří Navrátil nebo Lukáš Vrečka. V mistrovství světa zájmy Pragy hájí Beitske Visserová z Nizozemska a Uruguayec Santiago Urrutia.

Reklama

Související témata: