Hlavní obsah

Button dostává ránu za ranou. Naposledy ho na kole porazily i čtyřicetileté ženy

ISTANBUL

Sebevědomí pilota formule 1 Jensona Buttona z McLarenu dostává v posledních týdnech ránu za ranou. Při Velké ceně Číny omylem zastavil v boxech u mechaniků konkurenčního Red Bullu, při nedávném cyklistickém závodě ho zase porazily i čtyřicetileté ženy.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Jezdec McLarenu James Button má z "ostudy" kabát.

Článek

"O Velikonocích jsem se na Guernsey zúčastnil časovky a místní mě neuvěřitelně zničili, což bylo dost ponižující," citovala agentura Reuters mistra světa z roku 2009, který má na ostrově v Lamanšském průlivu dům.

"Závodilo dvaašedesát lidí a já dojel na 34. místě. Ale porazil jsem Andyho Priaulxe (bývalý mistr světa v závodech cestovních vozů), a to je hlavní," uvedl Button. "Taky jsem předjel jednoho čtrnáctiletého kluka, to bylo fajn, ale pak mě porazily dvě čtyřicetileté ženy. To mě vrátilo zpátky na zem," dodal.

Takovou bolest během hodiny ještě nezažil 

"Jelo se čtyřicet kilometrů a vítěz to zajel za 55 minut. To je naprosto šílené. Já to dal za hodinu a dvě minuty," uvedl Button, který se ve volném čase účastní i závodů v triatlonu. "Byl to dobrý trénink, ale hodně náročný. Takovou bolest během jediné hodiny jsem ještě nezažil," přidal.

Buttonovi by možná k lepšímu umístění pomohlo ultralehké kolo, které mechanici McLarenu postavili britskému cyklistovi a vítězi 15 etap na Tour de France Marku Cavendishovi. "On jedno má a přitom ani nejezdí za McLaren. Co to má znamenat?" žertoval Button s novináři v Istanbulu, kde se o víkendu jede čtvrtý závod seriálu F1.

Reklama