Hlavní obsah

Král si vyjel ve sprintu GP2 v Istanbulu první bod v sezóně

ISTANBUL

Jeden bod vytěžil z úvodního podniku formulového seriálu GP2 v Istanbulu český jezdec Josef Král, který obsadil šesté místo v nedělním sprintu. Za vítězným Stefanem Colettim z Monaka zaostal člen týmu Arden o pět sekund.

Foto: archiv Josefa Krále

Josef Král

Článek

Král se probojoval na šesté místo z třinácté pozice na startu, kterou obsadil v sobotním hlavním závodu. Tentokrát se jeho týmu povedlo zvolit správné nastavení vozu. "Nemusel jsem se s autem prát tak jako včera, mohl jsem se více soustředit na samotnou jízdu. Ta přesto vyžadovala velkou koncentraci, protože s pneumatikami je potřeba zacházet opravdu sofistikovaně," uvedl dvacetiletý jezdec v tiskové zprávě.

Vážná nehoda Itala Rigona 

Závod poznamenala vážná nehoda Davida Rigona s Kolumbijcem Juliánem Lealem, po níž byl Ital odvezen s podezřením na zlomeniny levé nohy a kotníku. Na trať pak vyjel zpomalovací vůz a znovu se začalo závodit až kolo před koncem. V nájezdu do závěrečného kola chyboval Švéd Marcus Ericsson, po střetu s nakonec třetím týmovým kolegou Britem Samem Birdem se propadl dozadu, což vyneslo Královi posun na bodovanou pozici.

"Bylo to pěkně hektický závod," konstatoval český pilot. "V úvodu závodu se roztočil Jules Bianchi a já měl velké štěstí, že jsem do něj nenarazil. Přesto jsem hodně ztratil. Ale je to dobré, máme první bod. Jdeme správným směrem a doufám, že v Barceloně navážeme," dodal.

Výsledky závodu formulového seriálu GP2 v Istanbulu:
Sprint: 1. Coletti (Mon./Trident) 41:40,571, 2. Van der Garde (Niz./Barwa Addax) -2,184, 3. Bird (Brit./iSport) -2,756, ...6. Král (ČR/Arden) -5,038.
Průběžné pořadí (po prvním z 9 dvouzávodů): 1. Grosjean (Fr./DAMS) 13 b., 2. Bird 13, 3. Coletti 10, ...9. Král 1.

Reklama

Související témata: