Hlavní obsah

Vršecký byl v Misanu čtvrtý a Lacko šestý, další závod nedojeli

Ani v dnešních dvou závodech v italském Misanu se čeští jezdci v mistrovství Evropy tahačů na stupně vítězů neprosadili. V úvodním závodu k nim měl blízko David Vršecký s buggyrou, jenž dojel čtvrtý. Adam Lacko s renaultem byl šestý. Druhý závod čeští jezdci nedokončili.

Foto: Buggyra

Ilustrační foto: Tahače Buggyra s Davidem Vršeckým (vepředu) a Uwe Nittelem.

Článek

Bývalý dvojnásobný mistr Evropy Vršecký byl rád, že po sobotním střetu s Němcem Uwe Nittelem mechanici dali jeho vůz dohromady tak, že s ním mohl závodit.

"Bojoval jsem s Markusem Bösigerem a několikrát se dostal na jeho úroveň. Týmová strategie ovšem zněla bodovat, takže jsem vsadil na jistotu," komentoval svůj boj o třetí místo, za kterým zaostal o necelou sekundu.

Závod s handicapem pro Vršeckého skončil v pátém kole po střetu s Rusem Alexem Lvovem. "Nedá se nic dělat. Náš sport je krásný, ale někdy krutý. Mám ale velkou radost z třetího místa Chrise Levetta, který vybojoval pro Buggyru první letošní pohár," uvedl Vršecký.

Lacko po sobotních dvou čtvrtých místech nedokončil dnešní druhý závod kvůli technickým problémům.

Výsledky druhého podniku mistrovství Evropy tahačů v Misanu
Třetí závod: 1. Hahn (Něm./MAN) 25:15,017, 2. Albacete (Šp./MAN) -1,930, 3. Bösiger (Švýc./Renault) -18,681, 4. Vršecký (ČR/Buggyra) -19,550, ...6. Lacko (ČR/Renault) -26,761.
Čtvrtý závod: 1. Hahn 25:31,170, 2. Albacete -5,893, 3. Levett (Brit./Buggyra) -7,213, ...Vršecký a Lacko nedokončili.
Průběžné pořadí (po 2 z 10 podniků): 1. Hahn 90, 2. Albacete 84, 3. Östreich (Něm./Renault) 79, ...6. Lacko 40, 7. Vršecký 38.

Reklama