Hlavní obsah

Mladší z Vojáčků pojede Ecce Homo jako lídr ME

Karel FeltPrávo

Lukáš Vojáček s vozem Mitsubishi Lancer EVO VIII odstartuje do víkendového závodu do vrchu Ecce Homo ve Šternberku jako vedoucí jezdec seriálu mistrovství Evropy skupiny A. Mezi 130 jezdci, kteří jsou ve startovní závodě nejslavnějšího českého závodu do vrchu, bude patřit k favoritům i v celkovém pořadí. Zatím v něm je druhý za Slovincem Prelem.

Foto: archiv Petra Vojáčka

Nejrychlejší mitsubishi na evropských kopcích řídí Lukáš Vojáček.

Článek

Syn slavného otce Petra Vojáčka je letos nejlepší mezi českými jezdci v seriálu a doma by chtěl zopakovat vítězství z německého Trieru. Český tým Ennoble Racing Club v ME reprezentují i Oskar Beneš s Mitsubishi Lancer EVO X ve skupině N a Dan Blaho s Alfou Romeo ve skupině A. Právě on stojí ekonomicky za nejúspěšnějším čeksým týmem.

Výborně si na evropských kopcích vede Dominika Benešová s Alfou Romeo 147. Průběžně se drží na druhém místě v Dámském poháru za Italkou Pedroniovou, s Mitsubishi. Doma by chtěla zaútočit na nejvyšší příčku.

Dvě největší hvězdy týmu Ennoble - Lukáš Vojáček a Dominika Benešová.foto: archiv Petra Vojáčka

Petr Vojáček, který spravuje rodinný zámek Brandlín v jižních Čechách, se vrátil alespoň na domácí kopce a vede s Nissanem 350 GT národní šampionát. V něm se daří také Benešovi, který poráží ve skupině A i mitsubishi známého televizního kuchaře Filipa Sailera.

Elegantní Alfa Romeo Dana Blaha je štikou evropského šampionátu.foto: archiv Petra Vojáčka

Také jejich souboj by měl být ozdobou víkendového závodu. „Pro náš tým je Ecce Homo vrcholem sezóny, proto se na něj připravujeme pečlivě už několik dní v náročných testech,“ prozradil další z favoritů Petr Vojáček.

V sobotu i v neděli se startuje ve Šternberku v 9 hodin a k vidění budou bitvy vozů několika kategorií, od formulí, přes cestovní auta až po veterány, takže fanoušci automobilového sportu se mají nač těšit.

Reklama