Hlavní obsah

Matějovský sbírá vavříny s audi i seatem

PRAHA

Pětadvacetiletý královehradecký okruhový jezdec Michal Matějovský letos úspěšně závodí na dvou frontách. Domácí šampionát ve sprintu jezdí v nejprestižnější divizi 4 s plnokrevným Audi A4 DTM v barvách Bohemia Racing Teamu a ve vytrvalostních závodech této divize do 2000 ccm obhajují ve stáji SEAT Sport Slovakia s Vlado Hybáčkem mistrovský titul se Seatem Leon.

Foto: Petr Frýba

Michal Matějovský vede startovní pole se Seatem Leon na okruhu v Poznani.

Článek

Stříbro z Dubaje

Sezónu odstartoval už v lednu druhým místem v kategorii A3T na čtyřiadvacetihodinovce v Dubaji. „Vzhledem k plánům do budoucnosti by se měl Michal letos naučit zvládat silný vůz jako je Audi A4,“ prozradil jezdcův otec, bývalý mistr Evropy v závodech tahačů Stanislav Matějovský.

Mladý Matějovský se po testech doma představil v ostrém závodě poprvé v dubnové Jarní ceně Brna na Masarykově okruhu a s audi i seatem dojel ve třech závodech pokaždé druhý.

„Vždycky jsem si přál závodit s autem kategorie DTM. Je to úplně něco jiného, než jsem dosud zažil v cestovních vozech. Hodně mi pomohly konzultace nejen se závodními inženýry, ale i s jezdci, kteří mají s tak silnými auty bohaté zkušenosti, jako jsou Josef Král a Tomáš Kostka. Užívám si to,“ říkal spokojeně Michal Matějovský, který absolvoval hned druhý start na vodě. „Překvapilo mě, že jsem neměl žádné problémy, stačilo jet trochu opatrněji. Samozřejmě můj prvořadý cíl v tu chvíli bylo nerozbít auto,“ dodal.

Michal Matějovský (vpravo) spolu s Vlado Hybáčkem na nejvyšším stupni v Poznani.foto: Petr Frýba

V Poznani kraloval

Výborně si vedl s Vlado Hybáčkem koncem května na okruhu v Poznani, kde se seatem bezpečně vyhráli a bodovali hned třikrát - do mistrovství Zóny Střední Evropa, českého i slovenského šampionátu. „Nebylo to vůbec jednoduché. Při předzávodních testech vozu mechanici objevili závadu na mezichladiči turba, takže se v noci opravovalo, ale na měřený trénink bylo vozidlo v nejlepším pořádku. Samotný dvouhodinový závod výborně rozjel Vlado. Při střídání jsem udržel vedoucí pozici, ale na trať později vjel safety car a startovní pole se srovnalo. Při restartu závodu mě předjel Reanul Clio posádky Hes - Hardossi. Dvě kola před koncem mezi námi došlo ke kontaktu, z něhož jsem vyšel lépe a cílem jsem projel první,“ popsal vítězné drama Michal Matějovský.

Michal Matějovský úspěšně krotí i plnokrevné Audi A4 DTM.foto: Karel Hrnčíř

Jen Mercedes byl rychlejší

O minulém víkendu znovu usedl do audi na mosteckém autodromu a ve sprintech opět dojel dvakrát druhý. Porazil ho jen Tomáš Kostka s mercedesem. Matějovský ustál i drobné problémy na špinavé trati. Prokázal, že se s audi úspěšně sžívá. „Ten posun je zřetelný a moje pocity se kolo od kola zlepšuji,“ liboval s Michal Matějovský, který letos ještě ani jednou nechyběl na stupních vítězů.

Matějovský, který byl mezi deseti nejlepšími sportovci Královehradecka za minulý rok, se však nevěnuje jen závodění. Stíhá různé charitativní akce, ale i autogramiády nebo besedy se školáky.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články