Hlavní obsah

Vršecký byl třetí v úvodní pohárové jízdě na ME tahačů v Rusku

SMOLENSK

David Vršecký zahájil víkendový šestý díl mistrovství Evropy v závodech tahačů v ruském Smolensku třetím místem. V následné jízdě s handicapovým startem skončil za volantem buggyry těsně čtvrtý a v celkové klasifikaci se posunul na páté místo před krajana Adama Lacka. Ten si v renaultu připsal jedno páté místo, druhý závod nedokončil.

Foto: Buggyra

David Vršecký s vozem Buggyra

Článek

Vršecký vůbec poprvé v sezoně skončil v pohárovém závodě s klasickým startem na stupních vítězů a 19 získaných bodů je jeho letošní maximum. "V průběhu měřeného tréninku se mi zdálo, že se po okruhu nějak ploužím. Nakonec z toho byl druhý nejrychlejší čas a třetí místo v pohárovém závodě," radoval se Vršecký v rozhovoru se spolupracovníkem ČTK.

V jízdě s handicapovým startem dělily dvojnásobného mistra Evropy od bronzu tři desetiny sekundy. "Rozum zvítězil nad emocemi," poznamenal Vršecký. "Bylo by hezké stát s kolegou z Buggyry Chrisem Levettem (skončil druhý) na stupních vítězů, zisk jediného bodu však nestál za případný kontakt," vysvětlil Vršecký, proč neriskoval při souboji o třetí místo s Britem Stuartem Oliverem ve voze MAN.

V čele šampionátu se dál drží Jochen Hahn z Německa (MAN), vítězství ale slavili Španěl Antonio Albacete (MAN) a Němec Markus Östreich (Renault).

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint