Hlavní obsah

Šlápl jsem na to, smál se Lacko po truckovém triumfu ve Smolensku

Těsný a napjatý je boj o pomyslného českého mistra letošní truckové sezóny. Dvojnásobný evropský šampión David Vršecký z týmu Buggyra ztrácí po šesti dílech v průběžném pořadí seriálu ME pouhé tři body na Adama Lacka, který v letošním roce jezdí v barvách české stáje MKR Technology, a oba současně pošilhávají po třetí pozici momentálně obsazené Němcem Östreichem.

Foto: Sport.cz

Česká radost ve Smolensku. Adam Lacko (vpravo) oslavuje vítězství, David Vršecký skončil druhý.

Článek

Lackovi i Vršeckému se vydařil víkendový podnik evropského šampionátu v ruském Smolensku, kde oba dvakrát vystoupili ve čtyřech závodech na stupně vítězů. Vršecký dojel jednou druhý a jednou třetí, Lacko byl v nedělních jízdách druhý a poslední závod dokonce vyhrál!

„Beru to jako zadostiučinění. Jaká smůla mě provázela od začátku, bylo až neuvěřitelné. Po všech těch problémech by mě ani nenapadlo, jak se koncovka vydaří. Mám strašnou radost. Neděle byla perfektní a musím přiznat, že sám nevím, jak se mi podařilo prokličkovat mezi soupeři první zatáčkou a následně závod vyhrát,“ jásal šestadvacetiletý závodník v cíli.

Lacko totiž startoval do handicapového závodu až ze sedmé pozice, už v první zatáčce se ale prodral až na první místo. „Prostě se přede mnou otevřel prostor a já na to šlápnul, jak to jen šlo. Takových momentů by mohlo být víc,“ zasnil se s úsměvem.

Adam Lacko s vozem Renault před Davidem Vršeckým s buggyrou na okruhu ve Smolensku.foto: MKR Technology

Spokojený byl ovšem i Vršecký: v Rusku totiž za víkend nasbíral celkem 38 bodů a v průběžném pořadí jej nyní dělí od bronzového stupínku jen devět bodů. „Rozkaz z depa zněl jasně – pohár a body. Tolik bodů jsem v posledních dvou sezónách ještě v průběhu jediného závodního víkendu nezískal. Kdyby mi to někdo řekl po Misanu, měl bych ho za blázna," divil se naoko pilot Buggyry.

Další zastávkou truckového šampionátu bude během posledního srpnového víkendu Most, kde se oba čeští jezdci budou chtít předvést domácím fanouškům. „Já beru Adama jako každého jiného soupeře, ale chápu, že novináře souboj o pomyslný český titul zajímá. Udělám vše pro to, abych ho získal!“ vyslal Vršecký jasný signál z Roudnice, kde sídlí Buggyra, do nedalekých Židovic, jež jsou domovem týmu MKR.

Reklama

Související témata: