Hlavní obsah

Hvězdný trucker Lacko odpovídal čtenářům Sport.cz

Adam Lacko, tovární pilot závodního tahače Renault z týmu MKR Technology, byl hostem on-line chatu serveru Sport.cz. Nejlepší český závodník letošního mistrovství Evropy tahačů odpovídal čtenářům jen pár dní před domácím vrcholem sezóny. O víkendu nastoupí v jediných závodech v České republice, na autodromu v Mostě.

Foto: Sport.cz

Adam Lacko

Článek

Rodák z podhůří Beskyd je v tabulce populárního šampionátu průběžně čtvrtý, jen tři body za nejbližším soupeřem. Tím je jeho týmový kolega, Němec Markus Oestreich. To jen potvrzuje kvality české stáje MKR Technology, která obhajuje evropský titul.

Czech Truck Prix, jak se mostecká bitva jmenuje, jsou největším automobilovým závodem v zemi. Společně s motocyklovou Velkou cenou v Brně jde o klenoty okruhové scény, které každoročně přilákají desítky tisíc diváků. Zdejších i zahraničních. Tahače v Mostě zaduní již po devatenácté.

Šestadvacetiletý závodník zazářil v předchozích bitvách v ruském Smolensku. V jedné z jízd byl druhý, další ovládl. V pauze před mosteckým víkendem se oženil se svou přítelkyní Kateřinou a po svatebních radovánkách se už opět soustředil na vrchol sezóny.

Adam Lacko na trati

Reklama