Hlavní obsah

Lacko po prvním dnu v Jaramě dál drží 3. místo v ME tahačů

Český pilot Adam Lacko s renaultem skončil třetí a čtvrtý v dnešních závodech mistrovství Evropy tahačů v Jaramě a nadále drží třetí místo v celkové klasifikaci. Jeho pozici se dnes nepodařilo ohrozit Davidu Vršeckému, který první jízdu nedokončil kvůli nezaviněné kolizi, ve druhé byl po startu z posledního místa se svou buggyrou osmý a v celkovém pořadí klesl na šesté místo.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Český jezdec Adam Lacko

Článek

Lacko dojel v úvodním hlavním závodě víkendu čtvrtý. V handicapovém závodě s opačným postavením na startu pak jezdec stáje MKR Technology přidal v zatím úspěšné sezoně další medailové umístění.

Vršecký do první jízdy odstartoval pátý, ale podobně jako minule v Zolderu se po nárazu ocitl mimo závodního dráhu. Tentokrát ještě pokračoval s proraženou pneumatikou, ale po sedmi kolech vzdal.

"Musím se podívat na video, jestli mě trefil Maďar Kiss, nebo můj 'oblíbenec' Nittel," povzdychl si zklamaný Vršecký, podle kterého náraz způsobil i další vady na voze. "Nemělo cenu dál trápit auto, mechaniky ani sebe."

Komisaři určili za viníka nehody Uweho Nittela, ale podle jejich přesvědčení nebyla vina tak velká, aby museli přikročit k diskvalifikaci. Vršecký proto do handicapového závodu odstartoval z posledního místa a vyjel solidní osmou příčku. "To byl výborný závod. Auto fungovalo bez výhrad, ale více už se z jízdy vymáčknout nedalo," řekl jezdec roudnické Buggyry.

Reklama