Hlavní obsah

Sládek s Čížkem obhájili titul mistrů ČR v motoskijöringu

Titul mistrů České republiky v motoskijöringu obhájili Josef Sládek s lyžařem Petrem Čížkem z týmu Dukla Racing na stroji Honda. V dnešním závěrečném závodu šampionátu skončili na rozbředlé trati v Dobřanech v Orlických horách třetí.

Článek

Stejně jako v sobotním závodu v Nekoři u Žamberka zvítězili Lukáš Mohaupt s Václavem Hotovým ze SMS Benátky nad Jizerou na hondě, kteří skončili s pětibodovou ztrátou celkově druzí.

"V těžkých podmínkách jsme za mlhy a na měkké trati nechtěli riskovat, vsadili jsme na taktickou jízdu a udržení třetího místa," uvedl v cíli Sládek, který získal společně s Čížkem už třetí titul.

První vybojovali v roce 2009, o rok později je vystřídali bratři Patrik a Miroslav Šrolerové. Ti měli v dnešním závodě smůlu, neboť po kolizi skončili až desátí a v celkové klasifikaci klesli na čtvrté místo. Ze stupňů vítězů je vytlačili Josef Mňuk s Filipem Langrem.

Závěrečný osmý závod MČR v motoskijöringu v Dobřanech v Orlických horách:
1. Mohaupt, lyžař Hotový (SMS Benátky n. J./Honda), 2. J. Mňuk, F. Langer (Mňuk Motokros tým/Yamaha), 3. Sládek, Čížek (Dukla Racing/Honda), 4. Roušavý, Mareš (Orion Litomyšl/Honda), 5. Hock, Berger (SMS Pardubice/Suzuki), 6. Fogl, Sabota (Klášterec n. Orl./Yamaha).
Konečné pořadí: 1. Sládek, Čížek 128, 2. Mohaupt, Hotový 123, 3. J. Mňuk, F. Langer 114, 4. P. Šroler, M. Šroler (Klášterec n. Orl./Yamaha) 107, 5. Hock, Berger 91, 6. Roušavý, Mareš 86.

Reklama