Hlavní obsah

Dopita se v Mostě neprosadil

Josef Pešout

Má být hlavním trumfem olomouckých hokejistů v rozbíhající se baráži o účast v první lize, ale úvodní zápas prolínací soutěže mu moc nevyšel. Útočník Jiří Dopita, olympijský vítěz z Nagana, ve středu v Mostě v ničem nepřipomínal bývalou hvězdu extraligy z doby svého působení v barvách šestinásobného mistra Vsetína.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Jiří Dopita v dresu Olomouce.

Článek

Možná i proto Hanáci na severu Čech podlehli 1:3. "Na našich hráčích se podepsalo šest hodin strávených cestou k zápasu v autobuse," snažil se omlouvat nevýrazný Dopitův výkon a prohru týmu Jozef Zavadil, slovenský trenér v olomouckých službách.

"Start takové osobnosti v Mostě přilákal na zdejší poměry nevídanou návštěvu. Mnozí z té třitisícovky diváků přišli třeba jen kvůli němu," uvažoval domácí trenér Petr Fiala a pochvaloval si, že jeho svěřenci se slavného hokejisty v dresu soupeře nezalekli: "Musím vyzdvihnout první pětku a jmenovitě útočníka Skleničku, který výbornou hrou pokryl právě Dopitu. Naše individuality byly v přímém souboji s ním úspěšnější."

Místo Dopity zářil Říha

Do role hrdiny zápasu se obsadil 21letý mostecký útočník Lukáš Říha, který dal všechny tři góly vítězů a svým střeleckým počinem Dopitu výrazně zastínil. "Pamatuji si ho jako velkou osobnost, ale v minulosti jsem hrál i s lepšími hokejisty, například s Robertem Reichlem," tvrdil forvard a prozradil, co si na něj spoluhráči za hattrick přichystají. "Bude mě to stát basu piv, ale v extralize by to bylo ještě dražší," usmíval se Říha, který mosteckému celku vypomáhá z Litvínova.

Dalšími účastníky baráže o I. ligu jsou celky Berouna (s novým trenérem Otakarem Vejvodou), Hvězdy Brno a Benátek nad Jizerou. Hraje se systémem každý s každým dvakrát až do 30. března, prvoligovou příslušnost si zajistí dva nejlepší týmy.

Reklama