Hlavní obsah

Enge se rozhodl k radikálnímu řezu, mění tým

Automobilový jezdec Tomáš Enge bude i v letošním roce startovat v závodech mistrovství světa vozů GT1. Jediný Čech, který se představil ve světovém šampionátu formule 1, ale mění tým. Už nebude startovat s vozem Aston Martin, nýbrž bude hájit barvy německého týmu Reiter Engineering s vozem Lamborghini Gallardo LP600+.

Foto: bpa.com

Tomáš Enge.

Článek

Engeho čeká třetí sezóna v MS GT1. "Aston Martin pro mě byl srdeční záležitostí, ale na tento výkonný vůz (Lamborgini) se moc těším," uvedl v oficiální tiskové zprávě. "Tým je již dlouhá léta dvorním a jediným úpravcem závodních okruhových vozů Lamborghini. Moc se na novou sezónu těším," dodal Enge.

Týmovým kolegou libereckého rodáka bude Němec Albert von Thurn und Taxis, který v minulosti dokázal vyhrát německý šampionát ADAC GT Masters a ve FIA GT3 zvítězil ve dvou závodech.

Enge, který byl v minulých dvou letech celkově čtvrtý, se rozhodl změnit tým zejména kvůli úpravě pravidel, v šampionátu FIA GT1 budou moci startovat pouze vozy specifikace GT3. První závod jej čeká na začátku dubna, kdy šampionát odstartuje na francouzském okruhu Nogaro.

Reklama