Hlavní obsah

Piloti českého R-Cupu se řadí k evropské špičce

V rámci podniku WEC 6 hours of Spa-Francorchamps odstartovala letošní sezóna European R-Cup. Na grid se postavilo téměř 50 Radicalů ve dvou třídách (Masters Radicalů SR8 a Supersport Radicalů SR3). Výsledek prvního závodu jen potvrdil, že se piloti českého R-Cupu řadí k evropské špičce.

Foto: Sport.cz

Český tým se ve Spa neztratil.

Článek

Fantastický výkon předvedlo duo Josef Koller/Ondřej Navrátil z týmu Geus okna Racing. Při svém premiérovém startu v Radical Masters s přehledem zvítězili ve třídě Supersport a jejich senzační vítězství doplnil ještě Ivo Ragan evropským bronzem. V hodnocení European R-Cup zvítězili Koller s Navrátilem, druhý skončil Ivo Ragan a mezi nejlepšími se udržel loňský celkový vítěz Bronislav Formánek.

Český team Radical Cars převzal organizaci slavnostního vyhlášení závodů a předání pohárů proběhlo na tradiční R-Cup Radical party s barmanskou show a koncertem dívčí rockové kapely Apples. V R-cupu se kromě pohárů bojovalo i o hodnotné ceny - vítězové domů odjížděli s obří televizí, stříbrný pohár byl předán spolu s fotoaparátem a s třetím místem jezdec vybojoval model auta na dálkové ovládání.

V sobotu už počasí vypadalo ve Spa tak, jak ho známe nejčastěji. Zima, zataženo a vydatný déšť. V náročných podmínkách na mokré trati se českým jezdcům také dařilo, ale na místní znalce už nestačili. Po lehké jezdecké chybě Pepa Koller s Ondrou Navrátilem ztratili skvělou pozici z kvalifikace a do poslední chvíle bojovali, ale výjezd safety caru po kolizi ve druhé polovině závodu už neumožnil předjíždění. Posádka Red Bullu po slibném úvodu musela odstoupit kvůli technické závadě. V českém R-Cupu tak zvítězil Ivo Ragan, který je na vodě jako doma, druhá skončila dvojice Koller/ Navrátil a třetí "sběratel bronzů", Broňa Formánek.

"Závodit tady a vyhrát je pro mě obrovský zážitek, tahle trať je pro mě legendou. Vítězství v Masters sérii je krásným bonusem celého víkendu. Určitě se sem zase rádi vrátíme," komentoval úspěšný víkend Josef Koller.

"Spa a hlavně Eau Rouge, jsem si zamiloval. Je to krásný a náročný okruh a jsem moc rád, že se mi povedlo vybojovat tady vítězství v R-Cupu a bronz v Masters, pro mě zatím nejcennější evropskou trofej," řekl Ivo Ragan po závodě.

Program českého R-cupu pokračuje v holandském Zandvoortu v polovině července, mezitím jezdci trénují na Red Bull ringu a tým Radical Cars připravuje testování pro Alexe Brundla (syna bývalého jezdce Formule 1 Martina Brundla) - s legendou se v Radicalu sejdeme 6. června na Hungaroringu.

Reklama