Hlavní obsah

Vojáček porazil Maldonada

PRAHA

Český automobilový závodník Lukáš Vojáček porazil Maldonada! Stalo se tak ve Španělském Al Fitu, ale nešlo o kolumbijského pilota formule 1 Pastora nýbrž o jeho španělského jmenovce Manuela a stalo se tak v mistrovství Evropy automobilů do vrchu.

Foto: Právo

Lukáš Vojáček

Článek

Vojáček vyhrál na španělském kopci s vozem Mitsubishi Lancer EVO VIII skupinu A. Nechal za sebou nejen Maldonadův seat, ale i mitsubishi velmi rychlého Rakušana Schweigera.

„Bylo to moje letošní první vítězství, takže si toho velmi považuji. Auto fungovalo perfektně. Přesvědčil jsem se, že obhajoba je vždycky těžší, než když vyhrajete poprvé. A mým cílem pro tuto sezónu je vyhrát stejně jako loni Pohár FIA a udělat maximum pro obhájení druhého místa v mistrovství Evropy. Pokud by to tedy nešlo výš. Zatím jsem se posunul na čtvrtou příčku průběžného pořadí," přiznal dvaadvacetiletý Vojáček.

Další skvělý výsledek   zajel ve Španělsku Miloš Beneš s Osellou FA 30, který obsadil druhé místo v absolutní klasifikaci tohoto  závodu a výrazně zabodoval do evropského šampionátu.. Kalendář ME pokračuje příští týden závodem Rampa da Falpera v Portugalsku. První červnový víkend se evropská i domácí špička představí na tradičním závodě Ecce Homo ve Šternberku.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint