Hlavní obsah

Vršecký v Misanu znovu vyhrál závod s handicapovým startem

David Vršecký si v Misanu podmanil i druhý závod tahačů s handicapovým startem a opět jeho triumfu předcházelo páté místo v úvodní pohárové jízdě. Také Adam Lacko dnes v druhém dílu mistrovství Evropy zopakoval sobotní výsledky a skončil dvakrát čtvrtý.

Foto: Buggyra

David Vršecký s vozem Buggyra při závodu Evropského poháru tahačů v Misanu.

Článek

Vršecký nejprve zajel druhý čas v měřeném tréninku, závod v dešti mu ale nevyšel, třebaže v závěru na osychající trati dosáhl na nejrychlejší kolo. To mu ale dodalo optimismus do poslední jízdy víkendu.

"Když jsem pak šel v pátém kole do čela, říkal jsem si, že vyhraju. Zatímco motory konkurence během závodů vadnou, buggyra táhne dál," pochvaloval si spokojený člen roudnické stáje Buggyra. "Vyhráváme v konkurenci týmů s tovární podporou, takže spokojenost," zhodnotil víkend v Itálii pátý muž průběžného pořadí.

O místo před ním se drží Lacko, kterému byla čtyřka v Misanu patrně souzená. "Nevezu sice z Misana pohár, na druhé straně jsem udělal slušné body. Takže spokojenost a gratulace Davidovi," řekl pilot renaultu.

V čele šampionátu se drží obhájce prvenství Jochen Hahn z Německa (MAN), ale díky triumfu v úvodní dnešní jízdě snížil španělský exmistr Evropy Antonio Albacete (MAN) jeho náskok na sedm bodů. Seriál bude pokračovat třetím dílem za tři týdny ve španělské Jaramě.

Reklama