Hlavní obsah

Vršecký v ME tahačů v Jaramě bodoval třetím místem

Jarama

David Vršecký obsadil třetí místo v závodě s handicapovým startem ve třetím dílu mistrovství Evropy tahačů. Ve španělské Jaramě se na stupně vítězů propracoval až z 22. místa na startu, které mu patřilo po nedokončené první pohárové jízdě. Už v průjezdu cílem prvního kola byl ale sedmý.

Foto: Buggyra

David Vršecký s vozem Buggyra

Článek

"Snad nikdy předtím jsem tak dobře neodstartoval. Cítil jsem se jako dělová koule, která nabrala správný směr," řekl Vršecký spolupracovníkovi ČTK o úvodu povedené jízdy. "Mám toho hodně za sebou, ale nepamatuji, že bych jel někdy tak šílený závod," dodal jezdec Buggyry.

Jeho třetí místo bylo zdaleka nejlepším českým výsledkem v úvodním víkendovém dnu. V první jízdě bylo maximem 11. místo Františka Vojtíška s vozem MAN, který se do seriálu vrátil po dvou letech. Adam Lacko s renaultem stejně jako Vršecký kvůli technickým potížím do cíle nedojel.

"Nepamatuji si, kdy čeští truckeři nezískali ani bod," shrnul Vršecký první závod, který pro něho skončil v sedmém kole kvůli poruše řízení.

"Zlobila mě technika, takže jsem musel startovat z poslední řady. Na konci jsem byl na bodech, ale pak přestalo auto jet," popsal neúspěšné snažení Lacko, který pak ve druhé jízdě skončil desátý. Do cíle pro změnu nedojel Vojtíšek.

Výhrou v první jízdě potvrdil pozici lídra Němec Jochen Hahn. Španěl Antonio Albacete ale vybojoval druhé a pak první místo a ztrácí na něj už jen bod. Lacko udržel čtvrté místo před Vršeckým.

Závod ME tahačů v Jaramě (Španělsko):
První závod:
1. Hahn (Něm./MAN) 24:10,759, 2. Albacete (Šp./MAN) - 2,849, 3. Östreich (Něm./Renault) -27,122, ...11. Vojtíšek (ČR/MAN) -2:06:520, Vršecký (ČR/Buggyra) a Lacko (ČR/Renault) nedokončili.
Druhý závod (s handicapovým startem):
1. Albacete 24:44,290, 2. Mäkinen (Fin./MAN) -1,239, 3. Vršecký -4,778, ...10. Lacko -2 kola, Vojtíšek nedokončil.
Průběžné pořadí ME:
1. Hahn 123 b., 2. Albacete 121, 3. Östreich 95, 4. Lacko 75, 5. Vršecký 64.

Reklama