Hlavní obsah

Jediným Čechem na startu slavného Le Mans bude Charouz

Le Mans

Automobilový jezdec Jan Charouz bude jediným Čechem, který se letos představí ve slavném vytrvalostním závodě 24 hodin Le Mans. Jeden z vrcholů motoristické sezony se uskuteční v sobotu a v neděli, program volných tréninků a kvalifikací odstartoval již ve středu.

Foto: www.jan-charouz.com

Tým britské stáje ADR-Delta před startem závodu 24 hodin Le Mans.

Článek

Charouz se v populární čtyřiadvacetihodinovce představí pošesté za sebou. Bude hájit barvy britské stáje ADR-Delta, která je přihlášena do kategorie LP2.

"Auto fungovalo při testovacím dni velmi dobře a týmoví kolegové byli také rychlí. Máme tedy předpoklady k dobrému výsledku. Věřím, že budeme mít štěstí a vše bude fungovat tak, jak má," uvedl Charouz, který se bude v kokpitu vozu ADR Oreca-Nissan střídat s Australanem Johnem Martinem a Torem Gravesem z Velké Británie.

Jubilejní 80. ročník Le Mans je poznamenaný neúčastí továrního týmu Peugeot. Hlavními adepty na vítězství jsou tak posádky Audi, které ovládly sedm z posledních osmi ročníků závodu.

Prvenství obhajují André Lotterer, Marcel Fässler a Benoit Treluyer. Rozšířit rekordní počet osmi triumfů se bude snažit Dán Tom Kristensen.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články