Hlavní obsah

Epilog se v Brně dojíždí až za tmy, diváci mohou jít i na startovní rošt

Brno

Šestihodinový vytrvalostní závod sportovních vozů Epilog uzavře v sobotu v Brně domácí okruhovou sezónu. Startuje se ve 14 hodin a dojíždí za tmy, což nabízí unikátní podívanou na auta i samotnou trať. Navíc diváci starší 16 let dostávají na Masarykově okruhu jedinečnou šanci podívat se přímo až na startovní rošt bezprostředně před začátkem závodu.

Foto: Petr Frýba

Ferrari, v jehož řízení se budou střídat Richard Chlad se svým stejnojmenným synem a Martinem Matzkem, patří mezi favorizované vozy sobotního brněnského Epilogu.

Článek

Při Epilogu bude ještě ve hře domácí titul v divizi 4 nad 3500 ccm, po kterém už sahá Slovák Miroslav Konopka, jenž se spolu s bratrem Matejem představí s vozem Porsche 997 RS GT3. V závodě, který je tvrdou prověrkou odolnosti techniky i lidí, má velké ambice i pražský K&K Racing Team obhajující loňské prvenství.

„Přiznávám, že hodnocení mezinárodního mistrovství republiky, do něhož se započítává stav po úvodních dvou hodinách, nás až tolik nezajímá, vzhledem k tomu, že Richard Chlad už nemůže pozici vicemistra v šampionátu vylepšit. Cílem ale je, aby obě naše auta skončila v Epilogu na bedně," uvedl týmový šéf Marcel Kusín, jenž nasazuje dvě Ferrari 430 GT2. Do prvního z nich usednou sám spolu se Zdeňkem Tesaříkem, v druhém pak otce a syna Chladovi doplní mladý, ale z mezinárodních klání GT vozů značně ostřílený Martin Matzke.

Vstupenka za stovku

Vstupenka zahrnující vedle návštěvy roštu i možnost procházky brněnským paddockem stojí 100 korun, přístup na sedadlové tribuny bude zdarma. Návštěvníci Epilogu, kteří si připlatí 50 korun, mohou využít i možnosti projížděk po obslužné komunikaci okruhu. Zvláštností je přímo v areálu okruhu otevřený kosmetický koutek pro ženy, kde se mohou nechat zdarma nalíčit nebo si vymodelovat nehty.

Reklama

Související témata: