Hlavní obsah

Buggyra se chystá na novou sezónu, chce se přiblížit vozům MAN

Praha

Trucková stáj Buggyra se necelý měsíc po skončení evropského šampionátu tahačů naplno připravuje na příští sezónu. Do konce roku se rozhodne, zda ji začne pouze s Davidem Vršeckým, nebo s dvěma závodními auty. Věří, že oproti minulému ročníku zrychlí a přiblíží se suverénním vozům MAN. Vršecký by rád vylepšil páté místo v pořadí seriálu, které obsadil v posledních dvou sezónách.

Foto: Buggyra

David Vršecký s vozem Buggyra při závodu Evropského poháru tahačů v Misanu.

Článek

"Samozřejmě se chceme vrátit na ten úplný vrchol, to je jasné. Vymýšlíme věci, jak zrychlit. Automobilky MAN a Renault investují spoustu peněz, takže to není jednoduché. Ale děláme kroky, abychom se na ten vrchol dostali. Věřím, že budeme zase rychlejší než letos," řekl na dnešním setkání s novináři manažer týmu Jan Kalivoda.

Buggyra pracuje na změnách, které začala už během předposledního závodního víkendu uplynulé sezony ve španělské Jaramě. Vylepšuje motor a šasi. "Sice nám to v Jaramě výsledkově nevyšlo, ale rozhodně toho nelituji. Byla to šance na to, abychom se posunuli dopředu. Změny, které se nepovedly v Jaramě, máme vychytané a budeme je testovat v Mostě. Vypadá to nadějně, nějaký posun by tam mohl být," prohlásil Vršecký.

Příští týden čeká Vršeckého testování

Příští týden ho čeká další testování v Mostě. "Měli bychom testovat s takovou finální verzí, která bude startovní pro příští sezónu. Samozřejmě to bude potřeba doladit," podotkl mistr Evropy z let 2008 a 2009.

Věří, že se Buggyře v příští sezóně povede zase o trochu víc přiblížit továrním vozům MAN. "Rozdíl mezi soukromým a továrním týmem je obrovský. Samozřejmě bych byl rád, abychom se k nim dostali. To by znamenalo zrychlit o vteřinu, to by byla pohádka. Vteřina je obrovský kus práce," poznamenal Vršecký.

Zatím neví, zda začne novou sezónu stejně jako tu předchozí sám, nebo bude mít ve startovním poli týmového kolegu. V průběhu uplynulého ročníku začal za Buggyru jezdit Michal Matějovský, který nyní s roudnickou stájí jedná o dalším působení.

"Spolupráce s Michalem byla výborná. Když se nedomluvíme, je možné, že stejně jako letos začneme s jedním autem. A kdyby se objevil zákazník, tak bychom jeli dvě auta. Jasno chceme mít do konce roku," dodal Kalivoda.

Reklama

Související témata: