Hlavní obsah

Další smrt na okruhu v Macau. V kvalifikaci na Grand Prix se zabil další jezdec

Čínské Macao zažívá horor. Motoristická Grand Prix, která probíhá na tomto poloostrově, si vyžádala během čtyřiadvaceti hodin už druhou oběť. Hongkongský automobilový jezdec Yau Wing-choi zemřel poté, co v kvalifikaci na doprovodný závod cestovních vozů narazil v rychlosti téměř 190 km/h do zdi.

Foto: Sport.cz

Hasiči chvátají zlikvidovat plameny šlehající z motocyklu portugalského jezdce Luise Carreiry. Den poté zemřel na okruhu další závodník.

Článek

O život přišel den po Portugalci Luisi Carreirovi, který zahynul v kvalifikaci na závod superbiků. Čtyřicetiletý Yau Wing-choi, jehož vůz Chevrolet Cruze začal po nehodě hořet, byl převezen do nemocnice, kde ho po půl hodině prohlásili za mrtvého.

Městský okruh v Macau dlouhý 6 115 metrů, na němž se závodí od roku 1954, je považován za hodně těžký. Trať je úzká, chybějí únikové zóny a v záludných zatáčkách často dochází k nehodám. Před sedmi lety přišel v Macau o život francouzský motocyklista Bruno Bonhuil.

"Za 60 let se dá ta bilance považovat za přijatelnou. Lidé zasvěcení do motorsportu vědí, o čem mluvím," obhajoval po čtvrteční havárii bezpečnost trati Joao Manuel Costa Antunes z organizačního výboru. Všechny víkendové závody se navzdory tragickým nehodám pojedou podle plánu.

V kvalifikaci motocyklů měl těžkou nehodu také Ital Stefano Bonetti, jenž utrpěl řadu zlomenin.

Reklama

Související témata: