Hlavní obsah

Při hromadné havárii v závodu NASCAR se zranilo třicet diváků

Přes 30 diváků bylo zraněno při hromadné nehodě v automobilovém závodu na okruhu ve floridské Daytoně. Dva fanoušci utrpěli podle televizní stanice Fox vážná zranění hlavy a byli v ohrožení života. Do nemocnic bylo převezeno osmnáct lidí.

Foto: Pierre Ducharme, Reuters

Následky havárie v Daytoně.

Článek

V posledním kole závodu nižší kategorie seriálu NASCAR se jeden vůz otočil do protisměru a následovala velká nehoda téměř všech účastníků. Auto Kyla Larsona se vzneslo do vzduchu a roztříštilo se o bezpečnostní bariéru, přes kterou však kusy vozů proletěly na tribunu. Sám jezdec vystoupil z vraku nezraněn.

„V kokpitu vyšlehly plameny, ale vyskočil jsem včas. Nic se mi nestalo," uvedl Larson. Závod vyhrál Tony Stewart, který byl při pohledu do zpětného zrcátka v šoku. „Nic tak hrozného jsem v závodech ještě neviděl," řekl.

Závod takzvané Nationwide Series byl předehrou nedělnímu prestižnímu podniku 500 mil v Daytoně, který přitahuje v Americe ještě větší pozornost než jindy díky Danice Patrickové. Americká hvězda do něj odstartuje jako první žena v historii z prvního místa. Patricková startovala i v sobotním závodu, z něhož ale po 31 kolech musela kvůli potížím s motorem odstoupit.

Reklama

Související témata: