Hlavní obsah

Začátek nové sezóny na Masarykově okruhu je kvůli počasí odložen

Kvůli zimnímu počasí a sněhové pokrývce se opozdí začátek sezóny na Masarykově okruhu v Brně, která měla začít o víkendu úvodními dvěma závody. V sobotu byl na programu dvanáctihodinový vytrvalostní závod automobilů Le Brno a v neděli první díl mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu Brněnský drak.

Článek

Na trati stále leží sníh a závodní dráha není způsobilá k závodění. "S oběma pořadateli jsme se už domluvili na odložení jejich akce. Pro oba závody se pokusíme najít náhradní termín," uvedl manažer Masarykova okruhu Jiří Smetana.

Sezóna by měla začít o týden později tradiční Tuning Show v sobotu 6. dubna. Den později je v termínovém kalendáři akce plánována Moto Show Jaro.

"O jejím uspořádání rozhodne do konce března vedení společnosti na základě týdenní předpovědi počasí," dodal Smetana. Součástí této akce má být pokus o překonání rekordu v počtu motocyklistů na okruhu. Před rokem se sešlo na dráze 1349 motocyklistů, kteří společně objeli dvě kola po Masarykově okruhu jako pietní vzpomínku na zesnulého italského závodníka Marka Simoncelliho.

Reklama

Související témata: