Hlavní obsah

Při ME tahačů v Navaře slavil Lacko první výhru v sezóně

Navarra

Adam Lacko vyhrál druhou pohárovou jízdu mistrovství Evropy v závodech tahačů v Navaře. Na španělském okruhu slavil jezdec týmu MKR Technology premiérový triumf v sezóně. Po polovině druhého dílu seriálu je celkově pátý. Druhou pozici uhájil David Vršecký, který v Navaře vybojoval třetí místo v úvodní jízdě poté, co v posledním kole předjel právě Lacka.

Foto: Sport.cz

Adam Lacko

Článek

Lacko ovládl závod s handicapovým startem, kde si spravil chuť za předchozí ztrátu pódiového umístění. "Mám obrovskou radost, protože zlato přišlo na úplně novém okruhu, který je technicky velmi náročný, a bylo naše první letošní," uvedl Lacko v tiskové zprávě. V první jízdě doplatil v závěru na kontakt s Maďarem Norbertem Kissem. "To byla neskutečná smůla. Kiss jezdí sice velmi rychle, ale také bez jakéhokoli respektu, který se ve finále otáčí i proti němu," komentoval pozdější diskvalifikaci maďarského pilota.

Spokojený s výsledky prvního dne byl i Vršecký, jenž na úvod víkendu navázal na tři umístění na stupních vítězů ze zahajovacího závodu v Misanu. V jízdě s handicapy pak dojel pátý. "V Misanu to šlo podstatně lépe, tady jsem musel každý bod urvat. Ale takové body hodně těší," řekl Vršecký. V celkové klasifikaci se před ním drží stále jen Němec Jochen Hahn.

Reklama