Hlavní obsah

VIDEO: Tragédie! Při slavném závodě v Le Mans zemřel dánský pilot Simonsen

Aktualizováno

Při slavném automobilovém závodě 24 hodin Le Mans zahynul dánský pilot Allan Simonsen. Čtyřiatřicetiletý jezdec podlehl zraněním, která utrpěl při nehodě nedlouho po zahájení vytrvalostní klasiky. O jeho úmrtí informovali v prohlášení pořadatelé.

Smrtelná nehoda Allana Simonsena v Le Mans

 
Článek
Fotogalerie

Simonsen havaroval na mírně mokré trati zhruba po deseti minutách závodu. Ve třetím kole v pravotočivé zatáčce Tertre Rouge narazil jeho vůz Aston Martin Vantage V8 do svodidel.

Podle prvních zpráv po nehodě byl jezdec při vědomí a komunikoval s lékaři, ve vážném stavu byl ale převezen do nemocničního centra na závodním okruhu. "Tam krátce poté na následky zranění zemřel," oznámili organizátoři zhruba tři hodiny po havárii.

Po nehodě pokračoval závod téměř hodinu za přítomnosti zpomalovacího vozu a po opravení svodidel byl restartován.

Simonsen startoval v Le Mans posedmé, při své premiéře v roce 2007 obsadil třetí místo ve třídě GT2, v roce 2010 byl dokonce druhý. Druhým rokem s ním tvořili posádku krajané Christoffer Nygaard a Kristian Poulsen.

K motorismu se dostal původně jako mechanik

V tomto složení vyhráli v dubnu šestihodinovku v Silverstonu v kategorii GTE-AM. V dalším závodě ve Spa-Francorchamps byli druzí a do Le Mans přijeli jako průběžní lídři své třídy ve vytrvalostním MS.

K motoristickému sportu se Simonsen dostal původně jako mechanik. Soutěžit začal až v 21 letech a stal se z něj specialista na vytrvalostní závody.

V devadesátileté historii závodu v Le Mans se stal 22. obětí z řad jezdců a první po 26 letech. V roce 1997 zahynul Francouz Sébastian Enjolras v takzvané předkvalifikaci, při samotném závodě došlo ke smrtelné nehodě naposledy v roce 1986, kdy havárie ukončila život Rakušana Joa Gartnera.

Závod v Le Mans si za sto let vyžádal 22 životů závodníků
Naposledy si závod v Le Mans vyžádal život závodníka v květnu 1997, kdy tehdy jedenadvacetiletý Francouz Sébastien Enjolras zahynul v takzvané předkvalifikaci poté, co jeho vůz přeletěl bezpečnostní bariéry a explodoval.
Před sobotní tragédií byl poslední obětí závodu Le Mans z řad jezdců Rakušan Jo Gartner (32), jehož porsche v červnu 1986 ve dvě ráno kvůli technické závadě v rychlosti 260 km/hod narazilo do bariéry a začalo hořet.
Od svého prvního ročníku v roce 1923 si tento fyzicky i psychicky náročný závod vyžádal 22 obětí z řad závodníků (včetně Simonsena). První dva zemřeli již v červnu 1925 - Francouz André Guilbert při dopravní nehodě, když jel ráno v den závodu na okruh, a den nato další Francouz Marius Mestivier, který v 18. kole nečekaně vyjel z dráhy a sjel do příkopu.
Dva závodníci při jednom závodě zemřeli v roce 1937, kdy Francouz René Kippeurth v úvodním kole po nárazu vylétl ze svého vozu Bugatti a ostatní se mu snažili vyhnout - jeden z nich Jihoafričan Pat Fairfield, ale narazil do vraku bugatti a později v nemocnici zemřel. Kippeurth zemřel na místě.
Tento nejslavnější vytrvalostní automobilový závod světa se ale do historie zapsal i nejčernějším dnem v dějinách motorismu, když 11. června 1955 mercedes, v němž zahynul závodník Pierre Levegh, po srážce s jiným vozem vlétl do diváků - 83 z nich zemřelo, ale v závodu se pokračovalo (z piety odstoupily jen dva zbývající mercedesy).

Reklama