Hlavní obsah

VIDEO: Děsivá nehoda. Skotský jezdec si v závodu IndyCar zlomil dva obratle!

Houston

Dva obratle a pravý kotník si zlomil skotský automobilový jezdec Dario Franchitti při strašidelné nehodě v posledním kole nedělního závodu zámořského formulového seriálu IndyCar v Houstonu. Trojnásobný vítěz legendárního podniku 500 mil Indianapolis utrpěl rovněž otřes mozku a byl převezen do nemocnice na pozorování. S poraněnou páteří na operaci nemusí.

Skotský automobilový jezdec Dario Franchitti si při děsivé nehodě zlomil dva obratle.Video: Reuters

 
Článek

Franchitti se v závěrečném okruhu Grand Prix Houstonu dostal do kolize s vozem bývalého pilota formule 1 Japonce Takumy Satóa, který ho vymrštil do ochranné bariéry. Monopost čtyřicetiletého Skota byl zcela zdemolován a letící trosky zranily třináct diváků. Většina z nich byla ošetřena na místě, dva odjeli do nemocnice.

Sató a Venezuelan E. J. Viso, který přijel jako první na místo nehody a narazil do Japoncova vozu, vyvázli bez zranění.

Franchitti byl celou dobu při vědomí. "Mluví. Bolí ho trochu kotník a záda, ale je o.k.," řekl v televizním rozhovoru Chip Ganassi, majitel stáje, za kterou čtyřnásobný šampión IndyCar jezdí.

Závod v Houstonu vyhrál Australan Will Power před Novozélanďanem Scottem Dixonem, který se před finálovým podnikem v kalifornské Fontaně dostal do čela šampionátu.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint