Hlavní obsah

DiCaprio se zúčastní seriálu formule E se stájí Venturi

Monte Carlo

Hollywoodská hvězda Leonardo DiCaprio se zapojí do premiérového ročníku motoristického seriálu formule E jako jeden ze zakladatelů stáje Venturi. Monacký tým se bude ve světovém šampionátu elektromobilů utkávat mimo jiné se stájí Virgin britského miliardáře Richarda Bransona.

Článek

"Budoucnost naší planety závisí na tom, jak dokážeme přijmout úsporné vozy na čistý pohon," prohlásil DiCaprio. "Venturi Grand Prix ukázalo vybudováním závodního týmu šetrného k životnímu prostředí úžasnou prozíravost a jsem nadšený, že mohu být součástí jejich snažení," dodal devětatřicetiletý herec, jehož tým se stal posledním desátým účastníkem šampionátu.

Seriál odstartuje 13. září 2014 v Pekingu a během premiérového ročníku zavítá do desítky světovým metropolí. Další Grand Prix budou hostit na městských okruzích Putrajaya v Malajsii, Rio de Janeiro, Punta del Este v Uruguayi, Buenos Aires, Los Angeles, Miami, Monte Carlo a Berlín. Finálový závod je naplánován na 27. června v Londýně.

Šampionátu se zúčastní deset týmů se dvěma vozy. Vedle Venturi a Virgin se přihlásily stáje e-DAMS, Andretti Autosport, Dragon, Super Aguri, China, Audi Sport ABT, Drayson a Mahindra.

Reklama

Související témata:
Leonardo DiCaprio