Hlavní obsah

Fulín odmítl svět a bude obhajovat titul evropského šampióna

Plzeň

Úřadující mistr Evropy v závodech automobilů na okruzích FIA ETCC Petr Fulín bude v barvách týmu Křenek Motorsport s vozem BMW 320si obhajovat titul. Společně s Michalem Matějovským chtějí dosáhnout znovu triumfu i v týmové soutěži.

Foto: Sport.cz

Petr Fulín při testech na novou sezónu.

Článek

Fulín v zimě jednal o možných startech ve světovém šampionátu okruhových vozů FIA WTCC. Z toho nakonec sešlo. „I přes vstřícné podmínky na odjetí 7 podniků ve třídě TC2 jsem se nakonec rozhodl nabídky nevyužít. Bylo to jedno z nejtěžších rozhodnutí v mém životě, ale nakonec jsem si řekl, že nejsem ochoten absolvovat nejdražší sezónu v kariéře ve čtyř až sedmičlenném startovním poli TC2, ve které bych si svůj životní sen nenaplnil,“ vysvětlil svoje odmítavé stanovisko Petr Fulín.

Znovu se tak objeví v evropském seriálu. „Účast v šampionátu FIA ETCC považuji za nejracionálnější variantu. Vlastním auto, pojedu v týmu, který znám a ve kterém se mi s klukama a Josefem Křenkem hezky pracuje. Baví mě sedět v závodním autě, dělat pro výsledek maximum. Na sezónu, ve které nás čekají dvě nové tratě ve Spa Francorchamps a Paul Ricard se už moc těším a věřím, že si ji užiji minimálně stejně hezky jako tu předchozí,“ přál si na startu sezóny.

Loni se Petru Fulínovi podařilo zvítězit hned pětkrát a v konečném součtu nakonec porazil Slováka Homolu o 14 bodů. Do elitní pětice se vešel i Michal Matějovský.Během dvou let ve FIA ETCC se Fulín zařadil mezi absolutní špičku ve statistikách šampionátu. Plzeňský rodák dosáhl nejvyššího počtu vítězství v závodech (6 – stejně jako Monje a Nykjær), vítězství v kvalifikacích (4 – stejně jako Monje), nejrychlejších kol (7 – stejně jako Monje) a vedení v závodech (67 kol).

Program FIA ETCC 2014:
19. - 20. 4. Paul Ricard (Francie)
10. - 11. 5. Slovakia Ring (Slovensko)
24. - 25. 5. Salzburgring (Rakousko)
21. - 22. 6. SPA Francorchamps (Belgie)
27. - 28. 9. 2014 Pergusa (Itálie)

Reklama