Hlavní obsah

Fulín začal cestu za obhajobou dvěma triumfy

Le Castellet

Skvěle vstoupil do nové sezóny mistrovství Evropy cestovních vozů na okruzích FIA ETCC obhájce titulu Petr Fulín. Na okruhu ve francouzském Le Castelletu vyhrál oba víkendové závody kategorie S2000, připsal 22 bodů a vede hned od začátku o osm před Švýcarem Peterem Riklim.

Foto: Petr Frýba

Petr Fulín si jede pro vítězství na okruhu v Le Castellet.

Článek

Na zmoklé trati okruhu Paula Ricarda za volantem BMW 320si s přehledem ovládnul hned úvodní závod. Soupeřům prakticky nedal nejmenší šanci. Druhý dojel slovenský závodník Samuel Sládečka s Alfou Romeo 156 a třetí Peter Rikli s Hondou Civic FD. Téměř stejný scénář měl i druhý závod, když se do vedení dostal během několika kol a už před sebe nikoho nepustil. Na stupně vítězů ho doprovodili Peter Rikli a Maďar Norbert Nagy, jedoucí s Chevroletem Cruze. Navíc se Fulín prosadil i v souboji kategorie S2000 Turbo, když skončil druhý a třetí, čímž získal body i do hodnocení národních týmů.

Po úspěšném vstupu do sezóny byl Fulín velmi spokojený. „Děkuji celému týmu. Po problémech s benzinovou pumpou jsem dnes řídil skvělé auto. Těžko uvěřit, že jsem se zadním pohonem dokázal atakovat nejen všechny své soupeře, ale i extovární chevrolety z „turbové" třídy," liboval si po druhém závodě.

Bodoval i Matějovský

Na evropské body dosáhl i druhý jezdec týmu Křenek Motorsport Michal Matějovský s vozem BMW 320si. V prvním závodě mu chyběl kousek ke stupňům vítězů, ale i čtvrté místo je úspěchem. Ve druhém ho potkala smůla, když se porouchal senzor řazení a musel zajet do boxů. Ztráta několika sekund ho donutila k ostré stíhací jízdě, ale přesto se dokázal probojovat na bodované osmé místo. Celkově je po prvním dvojzávodě pátý.

„Všechno je otevřené, šlo o první závod, za tři týdny jedeme na Slovensku, kde jsem v minulosti již jednou zvítězil a tak věřím, že body budou přibývat. Ve Francii se mi jelo velmi dobře, i když jsem na tomto okruhu startoval poprvé. Tým pracoval na jedničku a nebýt během druhého závodu drobné poruchy, kterou se záhy podařilo odstranit, mohlo být umístění jistě lepší, vždyť po startu druhého závodu jsme byli s Petrem na prvních dvou místech," nechal se slyšet Michal Matějovský.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny