Hlavní obsah

Adrenalin a desítky tisíc koní v Bechyni, Pottier zkusí zlomit hranici 400 km/h

Rychlé stroje, vůně spáleného benzínu, kouř z pneumatik. A vysoká hladina adrenalinu. To jsou přívlastky víkendových Dragster Euro Games, které přivítá letiště v Bechyni nedaleko Tábora. Hlavním tahákem nabitého programu je show Donalda Pottiera, který se pokusí se svým tryskovým dragsterem překonat rychlost 400 km/h.

Foto: Sport.cz

Tryskový dragster v akci.

Článek

V Bechyni se od pátku do neděle představí víc než stovka týmů, které na trať vyšlou dohromady několik desítek tisíc koní. Na ploše letiště se představí motocykly o výkonu 200-700 koní a automobily, jejichž nadupané motory dávají výkon od 500 do 3000 koní.

Tahákem celého víkendu bude účast Pottiera, který se svým „tryskáčem" o výkonu 10 tisíc koní zkusí překonat hranici 400 km/h. Předloni v Bechyni ukázal tachometr francouzskému jezdci 378 km/h...

Vedle sledování soubojů nadupaných monster na trati o délce čtvrt míle budou návštěvníci akce moci navštívit i depo, kde na vlastní oči uvidí práci mechaniků i rozebrané motory. V doprovodném programu jsou rovněž kasakdérská vystoupení, hudební show a akce pro děti.

Reklama

Související témata: