Hlavní obsah

VIDEO: Enge na Slovensku ošklivě havaroval. S autem vysekl tři salta!

Praha/Bratislava

Neuvěřitelný karambol, který se snad zázrakem obešel bez zranění, předvedl v sobotním kvalifikačním závodu automobilového seriálu Blancpain GT Series na Slovakiaringu Tomáš Enge. Český závodník po drobné kolizi v postartovní tlačenici vyjel z trati a po střetu s bariérou se vznesl do vzduchu, kde udělal se svým lamborghini tři salta.

Karambol Tomáše Engeho na Slovakiaringu

 
Článek

Enge se na okruh nedaleko Bratislavy vrátil po skvělém představení před dvěma týdny, kdy spolu s týmovým kolegou Albertem von Thurn und Taxisem obsadil druhé místo v závodu seriálu ADAC GT Masters. Po uplynulém víkendu ale Slovakiaring opouštěl s nepříjemnými vzpomínkami.

V sobotním kvalifikačním závodu se totiž liberecký rodák postaral o pořádnou dávku adrenalinu pro všechny přítomné. Enge po průjezdu první zatáčkou po kontaktu s vozem soupeře vyjel doleva mimo trať a na horizontu se svým lamborghini udělal tři nefalšovaná salta. Z vozu českému jezdci pomohli záchranáři, z místa karambolu ale Enge odešel po svých a záhy už poskytoval rozhovor televiznímu štábu.

„Je štěstí, že se mi nic vážného nestalo. Byla to hodně velká rána. Já už myslel, že se to nezastaví, když se auto kutálelo přes předek a přes zadek," líčil Enge pro TV Markíza. Preventivní lékařská kontrola odhalila u Engeho naštípnuté žebro, které by ale nemělo bránit českému jezdci pokračovat v dalších podnicích sezóny.

Závod byl po nehodě přerušen a na okruh museli opraváři. Engeho vůz totiž pocuchal svodidla, která musela být z bezpečnostních důvodů uvedena do původního stavu.

Reklama

Související témata: