Hlavní obsah

Schumacher řádí, byl málem mistrem světa. Syn legendy závodí i pod máminým jménem

Benzín má v krvi, závodění v genech. Nechybělo mnoho a jezdec se jménem Schumacher zase byl světovým šampiónem. Mick, zanedlouho patnáctiletý syn legendy, si ve francouzském Essay vyjezdil titul motokárového vicemistra světa v juniorské třídě KF.

Foto: Sport.cz

Mick Schumacher na snímku z roku 2010 se svým otcem.

Článek

"Jsem hrdý na tento důležitý výsledek, ale je jasné, že chci být mistrem světa, tohle je jen začátek kariéry," cituje Micka italský list Gazzetta dello Sport a další média.

V mnoha směrech vskutku už teď  platí: Jaký otec takový syn. Michael začínal ve čtyřech letech v Kerpenu u Kolína nad Rýnem. První kola tam za volantem motokáry odjezdil kdysi i Mick.

Mladý Schumacher začal závodit pod máminým jménem za svobodna, tedy jako Mick Betsch. Otec, sedminásobný mistr světa ve formuli 1, z něj tak aspoň trochu chtěl sejmout tíhu šampiónského jména a nepřitahovat k němu pozornost médií. Sám s ním objížděl na závody. Tedy než došlo na jeho vážné zranění na sjezdovce na konci minulého roku.

Mickův růst za volantem má na starosti Peter Kaiser, dobrý přítel Schumachera staršího. Lze už teď vypozorovat podobnost v závodění syna a otce? Německá média píší, že ano. "Jezdí stále agresivněji," uvádí se i na stránkách FIA na Mickovu adresu. Vždyť v Essay se prodral z osmého na druhé místo. Prohrál jen s Britem Ahmedem Enaamem. A pak se slzami v očích zjevně dojatý mizel do ústraní za Kaiserem. Tak rád by určitě byl, aby u toho byl i jeho otec...

Mick už také má svůj fanclub s více než 300 členy a sportovní svět o něm asi ještě uslyší. Vicemistrem v motokárách se stal o rok dříve než kdysi jeho otec, který na nejvyšší příčku v této kategorii nikdy nedosáhl. Dojede Mick až do světa formule 1?

Reklama

Související témata: