Hlavní obsah

VIDEO: Divoká mela v Texasu. Závodníci i týmy si vyřizovali účty pěstmi

Austin

Skandál zmítá zámořskou automobilovou sérií NASCAR. Po závodech na okruhu v Texasu se do sebe minulý víkend pustili jezdci Jeff Gordon a Brad Keselowski i členové jejich týmů pěstmi. Vedení soutěže incident vyšetřuje a všem aktérům hrozí přísnými tresty.

Rvačka při závodech série NASCAR.

 
Článek

Co se vlastně přihodilo? Keselowski se na okruhu otřel o monopost svého konkurenta, jenž s poškozeným vozem o chvíli později dostal smyk a závod nedokončil. V boxech si pak Gordon přišel celou situaci s rivalem vysvětlit a strhla se mela, do níž se zapojili i další členové obou stájí. Oba závodníci však vyvázli jen s drobnými oděrkami v obličeji.

„Samozřejmě, že jsem byl naštvaný, ale měl jsem pádný důvod. (Keselowski) nám zničil celý večer," zlobil se Gordon, čtyřnásobný šampión série NASCAR. Sám není žádný svatoušek, před dvěma lety například vyfasoval pokutu 100 000 dolarů (přes dva milióny korun) za úmyslné způsobení nehody v závodě v Phoenixu. A trest mu hrozí i nyní.

„Výměna názorů je jedna věc, ale když se závodníci začnou prát, je to něco jiného. Přezkoumáme videozáznam a vyneseme tresty," ujistil viceprezident NASCAR Robin Pemberton.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny