Hlavní obsah

Bývalý pilot formule 1 měl děsivě vypadající nehodu v Interlagosu

Bývalý dlouholetý pilot formule 1 Mark Webber přestál bez vážných zranění nehodu v šampionátu vytrvalostních závodů sportovních vozů v Sao Paulu. Australský pilot narazil po kolizi se soupeřem ve vysoké rychlosti do bariéry v závěru cílové rovinky okruhu Interlagos a jeho vůz začal navíc po havárii hořet.

Nehoda Marka Webbera

 
Článek

"Mark se nám po nehodě krátce rádiem ohlásil. To pro nás byla velká úleva, dobré znamení bylo i to, že po vyproštění zvedl ruku a ukázal palec nahoru," uvedl mluvčí týmu Porsche Holger Eckhardt.

Osmatřicetiletý jezdec i pilot druhého vozu Matteo Cressono byli nejprve sanitkou převezeni k prvnímu ošetření v lékařském centru na okruhu. Oba poté helikoptéra přepravila k dalším vyšetřením do nemocnice v Sao Paulu. Podle informací týmu byl Webber celou dobu při vědomí, v nemocnici ale zůstane přes noc kvůli podezření na otřes mozku.

Webber vloni po dvanácti letech opustil svět formule 1. Bývalý jezdec Red Bullu letos s týmem Porsche závodil v seriálu vytrvalostních závodů a v celkovém pořadí šampionátu obsadil deváté místo.

Reklama