Hlavní obsah

Podmolovi vyndali šrouby, hned vyrazil na pánskou jízdu do Lince

Linec/Praha

Freestyle motokrosový závodník Libor Podmol už se nemůže dočkat, až zase usedne na svůj motocykl a bude předvádět svoje neuvěřitelné kousky ve vzduchu. Sotva mu vyndali v mladoboleslavské nemocnici čtyři šrouby z hlezenního kloubu, který si zlomil před posledním závodem loňského mistrovství světa, už má roupy. Na víkend vyrazil do rakouského Lince, kde se jede úvodní podnik seriálu mistrovství Evropy ve freestyle motokrosu.

Foto: Sport.cz

Libor Podmol na své motorce.

Článek
Fotogalerie

„Nebudu závodit, ale usednu mezi rozhodčí," vyvrátil šílenou myšlenku, že by pár dní po chirurgickém zákroku létal v oblacích. „Poctivě rehabilituji, abych mohl začít závodit v březnu," dodal. Smutně se pak vrátil k minulé sezóně, na jejímž začátku si zlomil zápěstí a na konci nohu. „Kdybych mohl jet poslední závod mistrovství světa, tak jsem ten titul získal," pravil přesvědčivě.

Bráška předvede jeho trik

O víkendu v Linci bude prý nesvůj, protože by raději seděl na motocyklu než na židli, ale i tak pro něj budou mít závody adrenalin. „Před několika dny jsem dostal zprávu, že se mému mladšímu bráškovi Filipovi povedlo konečně dopilovat Super Flip, můj trik, který jsem vymyslel. Z té rampy „superkicker", z které by trik udělal, by byl vlastně druhý na světě, kdo by ho ustál. Budu mu fandit," přiznal Libor Podmol.

Zahálet nebude ani jeho yamaha. Půjčil ji mladému Španělovi Marcu Pinyolovi, který se chystá na šampionátu předvést nový trik. Se Španělem trénuje v Lleidě v Katalánsku. Tam má Libor zimní tréninkový domov a trénoval tam i jeho bratr. „Marc se chystá poprvé na světě při závodě skočit fungl nový trik, který skočil při tréninku jako první na světě minulou neděli. Tak dobrou mašinu jako je ta moje, jen tak neženete," prozradil další objekt svého zájmu.

Podmolové ale dorazili do Lince hned tři. „Vzal jsem s sebou i tříletého synka Joshu, aby se mrknul na závody. Bude to takový ten pánský víkend," dodal s úsměvem Libor Podmol.

Reklama

Související témata: