Hlavní obsah

Edmonton nepustil dva hráče: Nugent-Hopkins nepomůže Kanadě, Jakupov Rusům

Edmonton

Z nominace kanadských hokejistů pro mistrovství světa v Česku vypadl útočník Ryan Nugent-Hopkins. Jedničku draftu z roku 2011 nepustilo na květnový šampionát vedení jeho klubu Edmonton Oilers, jež chce, aby si talentovaný hráč doléčil pravou nohu po zlomenině. Další edmontonský útočník Nail Jakupov se nezapojí do přípravy hokejistů Ruska.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Útočník Los Angeles Marián Gáborík (vpravo) a forvard Edmontonu Ryan Nugent-Hopkins.

Článek

Dvaadvacetiletý Nugent-Hopkins figuroval v devatenáctičlenném kanadském kádru pro MS, který byl zveřejněn v úterý. Jeho náhradník zatím jmenován nebyl. V týmu jsou ještě další dva hráči Oilers Taylor Hall a Jordan Eberle.

Nugent-Hopkins si mohl v Praze vyzkoušet podruhé v kariéře dres seniorské reprezentace poté, co hrál už na MS v roce 2012, kde byla Kanada pátá. V této sezóně nastoupil rodák z Burnaby v základní části NHL k 76 zápasům, v nichž zaznamenal 56 bodů (24+32).

Kanada je jedním ze soupeřů českého týmu v pražské skupině MS.

Jakupov neprošel zdravotní prohlídkou

Jakupov, jednadvacetiletá jednička draftu NHL z roku 2012 neprošel výstupní zdravotní prohlídkou a bude léčit kyčel, která ho trápila v průběhu sezóny.

Kouč Oleg Znarok chtěl Jakupova zařadit do přípravy už v duelech Euro Hockey Tour ve Finsku, kde sborná hraje dnes a v sobotu. Jakupov, který v minulých dnech uzavřel novou dvouletou smlouvu s ročním příjmem 2,5 miliónu dolarů, si v této sezóně NHL připsal v 81 zápasech 33 bodů za 14 branek a 19 asistencí.

Obhájce titulu z loňska z Minsku by z NHL měli posílit brankáři Anton Chudobin z Caroliny, Sergej Bobrovskij s útočníkem Arťomem Anisimovem z Columbusu a bek Dmitrij Kulikov z Floridy.

Reklama

Související témata: