Hlavní obsah

Horor! Mechanika smetla v boxech formule

Praha/New Orleans

Doslova a do písmene slezl hrobníkovi z lopaty. Todd Phillips, který působí jako mechanik týmu Dale Coyne Racing v zámořském formulovém seriálu IndyCar, měl během závodu v New Orleans neskutečnou dávku štěstí hraničící se zázrakem. V boxech jej totiž ve smyku smetl monopost, Phillips ale vyvázl jen s lehkým zraněným nohy, které si vyžádalo pár stehů.

Formule srazila mechanika

 
Článek

Pohled na celou scénu je ovšem jako z hororu. V 25. kole závodu se chystal zajet do boxů k výměně pneumatik italský závodník Francesco Dracone a Phillips, zodpovědný za pravé přední kolo, si chystal svou pozici v boxové uličce. Dracone ale na mokré trati dostal náhle hodiny a místo klasického zaparkování na stanovišti u mechaniků vzal stojánku smykem.

Phillips na nečekaný vývoj situace snažil reagovat bleskovým úprkem, do bezpečí se ale nedostal. Před řítícím se monopostem stačil alespoň nadskočit a když jej zadní část vozu trefila do spodní části těla, udělal děsivé salto.

Mechanik byl poté převezen do péče lékařů, kteří ale byli prakticky bez práce a tržnou ránu na noze vyspravili několika stehy. Při pohledu na celý incident je nicméně neuvěřitelné, že si karambol nevyžádal těžké zranění...

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články