Hlavní obsah

Smrt číhala v rakouských zatáčkách! Krámský v Rechbergu narazil do stromu a zahynul

Aktualizováno

Šok! Smrt číhala na českého automobilového jezdce na proslulé trati! Otakar Krámský dnes zahynul v rakouském Rechbergu při tréninku na závod mistrovství Evropy v jízdě do vrchu. Bylo mu 55 let. Jezdec z Krkonoš byl hvězdou bitev v této motoristické disciplíně, opakovaně se stal evropským šampiónem.

Foto: Petr Horník, Právo

Jezdec do vrchu Otakar Krámský

Článek
Fotogalerie

Podle informací spolupracovníka ČTK se Krámskému stala osudnou technická závada v úvodní tréninkové jízdě. Patrně došlo k poškození zadní nápravy jeho vozu, který po zablokování kol vyletěl z trati a narazil čelně do stromu. Závodní den byl poté okamžitě ukončen.

Trať v Rechbergu - na dohled k alpským vrcholům - patří k tradičním místům, kde se jezdí seriál ME. Většinou tam začíná.

Vůbec poprvé se tam jelo v roce 1972. Krámský byl v závodě, během kterého jezdce čeká 5050 m v tamních zákrutách, ale i na rychlých úsecích až na vrchol ležící 929 metrů nad mořem, tradičním účastníkem.

Často ho přezdívali Krakonoš. V závodech do vrchu byl mnohonásobným českým šampiónem, kdysi zářil v divizi cestovních vozů. Od roku 1999 dodnes startoval v ME v královské divizi sportovních a formulových vozů.

Reklama